Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Maria-Lierde

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 15,68 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Sint-Maria-Lierde heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je handige info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 15,68 dH in Sint-Maria-Lierde.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalk op de lak van de auto en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Maria-LierdeHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode9570
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint-Maria-Lierde

Heb je last van verstopte leidingen en eindeloos schoonmaken? Flink wat huizenbezitters bestellen een slimme waterontkalker. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Lierde werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Sint-Maria-Lierde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Maria-Lierde?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Sint-Maria-Lierde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint-Maria-Lierde heeft een gemeten waterhardheid van 15,68. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Maria-Lierde

De waterhardheid van het water in Sint-Maria-Lierde is 15,68 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-maria-lierde-9570

Bekende modellen en merken

 • Erie Maxima Eco32
 • BWT Rondomat 25M
 • Amysoft E-200
 • Watercompany Softflow 20
 • Kinetico Essential

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Maria-Lierde minimaliseer je de dH waarde van 15,68 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Maria-Lierde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot ruim €1875 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €830, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1125 en €1950 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Sint-Maria-Lierde.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel specialisten, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Elektrische waterontharderC.a. €1140
Onthardingszout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €135 per 12 maanden
MontageBegint bij €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Sint-Maria-Lierde?
De hardheid van het leidingwater in Sint-Maria-Lierde komt uit op ong. 15,68 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor gunstig energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Maria-Lierde.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie