Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Deftinge

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 15,68 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Deftinge heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je handige info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 15,68 dH in Deftinge.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals glascorrosie en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid DeftingeTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode9570
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Deftinge

Heb je last van een erg droge huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer Vlamingen nemen een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Lierde vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Deftinge was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Deftinge?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Deftinge. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je kleding blijft langer mooi. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Deftinge heeft een gemeten waterhardheid van 15,68. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Deftinge

De waterhardheid van het drinkwater in Deftinge ligt op ong. 15,68 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-deftinge-9570

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Maxima Eco26
 • BWT AQA Perla 20
 • Amysoft E-100
 • Watercompany Softflow 15
 • Kinetico Ergo 9

Technische uitleg werking waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Deftinge reduceer je de dH waarde van 15,68 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Deftinge.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €85 voor magnetische ontharders tot ruim €1725 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten vanaf €850, excl. installatie. Een goed systeem zit ergens tussen de €1175 en €2225 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Deftinge.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Elektrische waterontharderBegint bij €1050
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudCirca €120 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Deftinge?
De waterhardheid in Deftinge is plus minus 15,68 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. prettige douchebeurt, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Deftinge.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie