Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hemelveerdegem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 15,68 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Hemelveerdegem maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische info over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 15,68 dH in Hemelveerdegem.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals geïrriteerde huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €230 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HemelveerdegemTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode9571
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hemelveerdegem

Zit jij thuis ook met huidirritaties of te veel schoonmaken? Een toenemende groep huishoudens bestellen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Lierde opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Hemelveerdegem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hemelveerdegem?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Hemelveerdegem. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hemelveerdegem zit met een waterhardheid van 15,68. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Hemelveerdegem

De waterhardheid van het water in Hemelveerdegem bedraagt ongeveer 15,68 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hemelveerdegem-9571

Vaak geplaatste ontharders

 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • BWT Rondomat 50M
 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Kinetico Essential 11

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hemelveerdegem voer je de dH waarde terug van 15,68 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hemelveerdegem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €115 voor magnetische ontharders tot zo’n €2200 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €650, excl. installatie. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1300 en €2075 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Hemelveerdegem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten merken, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Mechanische waterontharderC.a. €750
Waterontharder (elektronisch)V.a €930
Zout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €100 per beurt
PlaatsingskostenV.a €190
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Hemelveerdegem?
De hardheid van het leidingwater in Hemelveerdegem ligt rond de 15,68 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld door een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hemelveerdegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie