Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wijgmaal

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,72 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Wijgmaal zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 20,72 dH in Wijgmaal.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €220 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WijgmaalTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
Postcode3018
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Wijgmaal

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en onnodig poets- en boenwerk? Meer en meer huishoudens lossen dit op met een professionele waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In de gemeente Leuven vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Wijgmaal hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wijgmaal?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wijgmaal. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wijgmaal kent een waterhardheid van 20,72. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wijgmaal

De waterhardheid van het water in Wijgmaal is ongeveer 20,72 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-wijgmaal-3018

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Euro Twin 14
 • Delta Morava
 • Atag Descale 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Lubron Easysoft 1700 Classic

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wijgmaal verlaag je de dH waarde van 20,72 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wijgmaal.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot een slordige €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €850 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1650 en €2225 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Wijgmaal.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel monteurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1060
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudBegint bij €125 per jaar
MontageRond de €170
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Wijgmaal?
De waterhardheid in Wijgmaal is doorgaans 20,72 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wijgmaal.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere verwarming, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie