Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wilsele

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, vies water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 20,72 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Wilsele heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina verzamel je handige informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 20,72 dH in Wilsele.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals aanslag op servies en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WilseleHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
Postcode3012
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Wilsele

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en bittere thee en koffie? Een toenemende groep Vlamingen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Leuven kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Wilsele hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wilsele?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wilsele. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wilsele ontvangt een waterhardheid van 20,72. Definitie: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Wilsele

De waterhardheid van het drinkwater in Wilsele ligt op ong. 20,72 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-wilsele-3012

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Euro Twin 10
 • Delta Isera
 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Wilsele verlaag je de dH waarde van 20,72 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wilsele.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €70 voor magnetische ontharders tot wel €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1650 en €2225 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Wilsele.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel installateurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €70
Mechanische waterontharderC.a. €820
Elektronische waterontharderV.a €1020
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudCirca €130 per 12 maanden
MontageRond de €190
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Wilsele?
De hardheid van het kraanwater in Wilsele bedraagt 20,72 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is circa 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wilsele.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie