Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kessel Lo

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 20,72 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Kessel Lo leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je bruikbare informatie met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,72 dH in Kessel Lo.
 • Dit kan leiden tot issues zoals irritaties aan de huid en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 per jaar.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Kessel LoZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
Postcode3010
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kessel Lo

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de woningeigenaren lossen dit op met een handige waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Leuven zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Kessel Lo hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kessel Lo?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kessel Lo. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kessel Lo kent een waterhardheid van 20,72. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Kessel Lo

De waterhardheid van het leidingwater in Kessel Lo bedraagt ongeveer 20,72 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kessel-lo-3010

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi compact 30
 • Delta Garona
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Lubron Easysoft 1100 Classic

Hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kessel Lo reduceer je de dH waarde van 20,72 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kessel Lo.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €55 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1550 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €700, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2125 incl. installatie. In het volgende schema vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Kessel Lo.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis merken, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1080
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €110 per jaar
PlaatsingCirca €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Kessel Lo?
De hardheid van het kraanwater in Kessel Lo is plus minus 20,72 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kessel Lo.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie