Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Kwintens-Lennik

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sint-Kwintens-Lennik maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je praktische informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Sint-Kwintens-Lennik.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals glascorrosie en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €205 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Sint-Kwintens-LennikHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLennik
Postcode1750
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Sint-Kwintens-Lennik

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer huizenbezitters kiezen een handige waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Lennik zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Sint-Kwintens-Lennik hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sint-Kwintens-Lennik?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Kwintens-Lennik. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint-Kwintens-Lennik kent een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sint-Kwintens-Lennik

De waterhardheid van het water in Sint-Kwintens-Lennik is 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-kwintens-lennik-1750

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater ESM18 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Puricom Stratos HE15
 • Hattem BLU B65

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint-Kwintens-Lennik verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Kwintens-Lennik.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €820 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1975 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Sint-Kwintens-Lennik.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en gratis vakmannen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €690
Elektronische waterontharderV.a €920
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €120 per beurt
PlaatsingskostenV.a €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Sint-Kwintens-Lennik?
De waterhardheid in Sint-Kwintens-Lennik bedraagt 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lagere energierekening en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. comfortabel douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Kwintens-Lennik.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie