Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Martens-Lennik

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Sint-Martens-Lennik maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Sint-Martens-Lennik.
 • Hierdoor ontstaan situaties als water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €210 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Sint-Martens-LennikHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLennik
Postcode1750
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Martens-Lennik

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer huishoudens installeren een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Lennik zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Martens-Lennik wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Zuinigste verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Martens-Lennik?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Martens-Lennik. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sint-Martens-Lennik kent een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Martens-Lennik

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Martens-Lennik bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-martens-lennik-1750

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater ESM25 CE+
 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Puricom Stratos UFW15
 • Hydrotense StandAlone 8L

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Martens-Lennik verklein je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Martens-Lennik.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €730 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1925 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Martens-Lennik.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en direct experts, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €120
Mechanische waterontharderVanaf €670
Elektronische waterontharderRond de €980
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €130 per beurt
MontagekostenCirca €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Sint-Martens-Lennik?
De waterhardheid in Sint-Martens-Lennik is grofweg 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Martens-Lennik.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie