Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gaasbeek

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Gaasbeek resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website lees je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Gaasbeek.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalkstrepen op ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €205 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid GaasbeekWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLennik
Postcode1750
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Gaasbeek

Heb je last van irritaties aan de huid en witte aanslag op het glaswerk? Flink wat huishoudens nemen een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Lennik zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Gaasbeek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gaasbeek?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Gaasbeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Gaasbeek heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Gaasbeek

De waterhardheid van het drinkwater in Gaasbeek is om en nabij de 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-gaasbeek-1750

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Ecowater ESM15 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • North Star 40UD
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gaasbeek reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Gaasbeek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €780 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €2150 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Gaasbeek.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis installateurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Elektrische waterontharderVanaf €950
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €105 per beurt
InstallatieV.a €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Gaasbeek?
De hardheid van het water in Gaasbeek is doorgaans 19,60 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gaasbeek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie