Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zeeland

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Zeeland resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Zeeland.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als geïrriteerde huid en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ZeelandHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Zeeland

Zit jij thuis ook met huidirritaties en bittere smakende thee? Flink wat huizenbezitters kiezen een professionele waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Landerd vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zeeland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zeeland?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zeeland. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zeeland kent een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zeeland

De waterhardheid van het water in Zeeland bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zeeland-5410

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Atag Descale 5
 • Hydrotense Seduction 16

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zeeland voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zeeland.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1525 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €810, zonder installeren. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €1925 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zeeland.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel monteurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Elektrische waterontharderRond de €1120
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudRond de €110 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Zeeland?
De hardheid van het kraanwater in Zeeland komt uit op ong. 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een minder droge huid, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zeeland.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie