Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schaijk

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Schaijk zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Schaijk.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €205 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid SchaijkHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5374
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Schaijk

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en veel schoonmaakwerk? Steeds meer mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Landerd vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Schaijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Schaijk?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Schaijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Schaijk heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Schaijk

De waterhardheid van het water in Schaijk is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-schaijk-5374

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Amysoft E-200
 • BWT AQA life
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • AEG 26 L

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schaijk reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Schaijk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot wel €2100 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €700 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1875 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Schaijk.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en vandaag nog merken, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1080
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €145 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Schaijk?
De hardheid van het leidingwater in Schaijk schatten we op 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. een minder droge huid, fris kraanwater, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen via regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schaijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie