Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Reek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Reek resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier tref je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Reek.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere apparaten die slecht werken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €255 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid ReekTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5375
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Reek

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal Nederlanders lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en kalkvrije leidingen. In de gemeente Landerd opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Reek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Aanbieding verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Reek?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Reek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Reek kent een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Reek

De waterhardheid van het leidingwater in Reek is om en nabij de 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-reek-5375

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Twin
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Mooiwater Mini+
 • BWT Rondomat 25M
 • Lubron Easysoft 450 Classic

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Reek verklein je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Reek.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €80 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1400 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders beginnen bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1100 en €2025 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Reek.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €710
Elektronische waterontharderC.a. €920
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €145 p/jaar
MontagekostenV.a €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Reek?
De waterhardheid in Reek is ongeveer 7.34 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen via een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Reek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie