Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Veldwezelt

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Veldwezelt leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je belangrijke info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Veldwezelt.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid VeldwezeltTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteLanaken
Postcode3620
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Veldwezelt

Wil jij ook af van huidirritaties en/of bittere thee en koffie? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Lanaken werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Veldwezelt was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Veldwezelt?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Veldwezelt. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Veldwezelt heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, zacht en fris water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Veldwezelt

De waterhardheid van het water in Veldwezelt is om en nabij de 19,60 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-veldwezelt-3620

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Atag Descale 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Softstar Classic
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Delta Ontario duplex

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Veldwezelt verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Veldwezelt.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2050 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €1850 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Veldwezelt.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en direct installateurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €115
Mechanische waterontharderRond de €810
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1090
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €115 per jaar
MontagekostenV.a €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Veldwezelt?
De waterhardheid in Veldwezelt is om en nabij de 19,60 dH. De meting in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Veldwezelt.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie