Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rekem

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Rekem resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Rekem.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld huidirritaties en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid RekemWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteLanaken
Postcode3621
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Rekem

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en onnodig veel schoonmaken? Meer en meer woningeigenaren nemen een elektrische waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, een zachte huid na bad of douche en kalkvrije leidingen. In de gemeente Lanaken zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Rekem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Voordeligste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Rekem?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Rekem. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rekem heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Rekem

De waterhardheid van het water in Rekem is 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-rekem-3621

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Atag Descale 30
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Lubron Softstar SXT2
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Delta Rusela

Zo werkt een waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rekem voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Rekem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1425 en €1850 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Rekem.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos merken, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Waterontharder (elektronisch)Circa €1100
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €90 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Rekem?
De hardheid van het leidingwater in Rekem is grofweg 19,60 dH. De waarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid, een lekkere watersmaak, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rekem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie