Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Neerharen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Neerharen zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Neerharen.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld geïrriteerde huid en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €220 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid NeerharenWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteLanaken
Postcode3620
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Neerharen

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid en eindeloos schoonmaken? Een groeiend aantal huishoudens bestellen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Lanaken opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Neerharen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Neerharen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Neerharen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Neerharen heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Neerharen

De waterhardheid van het drinkwater in Neerharen is ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-neerharen-3620

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Atag Descale 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Delta Onega duplex

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Neerharen minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €930.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Neerharen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1750 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1300 en €1700 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Neerharen.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog merken, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €710
Waterontharder (elektronisch)Circa €1110
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €110 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Neerharen?
De hardheid van het leidingwater in Neerharen komt uit op ong. 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Neerharen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie