Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Maaseik

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12,32 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Maaseik resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal bekijk je praktische info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Maaseik.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid MaaseikFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMaaseik
Postcode3680
Gem. Gasverbruik M33.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5650 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Maaseik

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen of glascorrosie? Een toenemende groep huizenbezitters nemen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Maaseik vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Maaseik hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Maaseik?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Maaseik. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Maaseik zit met een waterhardheid van 12,32. Definitie: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Maaseik

De waterhardheid van het water in Maaseik is ongeveer 12,32 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-maaseik-3680

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Halutec Domus DPS 500
 • Kinetico Kube 6
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Atag Descale 15
 • Calex Calex 11

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Maaseik verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Maaseik.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €85 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2075 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €680 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1600 en €1975 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Maaseik.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en kosteloos modellen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Mechanische waterontharderVanaf €680
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1100
Zout€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €115 per beurt
InstallatiekostenV.a €220
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Maaseik?
De hardheid van het water in Maaseik is plus minus 12,32 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Zoals een fijne douchebeurt, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Maaseik.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie