Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vliermaal

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 16,80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Vliermaal heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je waardevolle informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 16,80 dH in Vliermaal.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid VliermaalZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode3724
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Vliermaal

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en/of strepen op de ramen? Steeds meer woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Kortessem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Vliermaal hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vliermaal?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Vliermaal. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot smaakvol water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Vliermaal kent een waterhardheid van 16,80. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Vliermaal

De waterhardheid van het water in Vliermaal ligt op ong. 16,80 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-vliermaal-3724

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA Perla 20
 • Amysoft E-100
 • Watercompany Softflow 15
 • Kinetico Ergo 9
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini

Technische uitleg werking waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Service) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vliermaal reduceert je de dH waarde van 16,80 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €850.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vliermaal.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1450 en €2175 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Vliermaal.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €750
Elektronische waterontharderRond de €960
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €115 per jaar
InstallatieBegint bij €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Vliermaal?
De hardheid van het kraanwater in Vliermaal is circa 16,80 dH. De meting in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lager energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vliermaal.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie