Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vliermaalroot

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 16,80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Vliermaalroot resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je bruikbare informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 16,80 dH in Vliermaalroot.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals huidirritaties en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid VliermaalrootWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode3721
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vliermaalroot

Heb je last van verstopte leidingen en te veel schoonmaken? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, betere smaak van water en lagere stookkosten. In de gemeente Kortessem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Vliermaalroot hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vliermaalroot?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Vliermaalroot. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een beter presterende CV-ketel en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vliermaalroot kent een waterhardheid van 16,80. Dat betekent Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Vliermaalroot

De waterhardheid van het water in Vliermaalroot is 16,80 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-vliermaalroot-3721

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT Bestsoft 11
 • Amysoft C-100
 • Waterboss 900
 • Kinetico 2020C HE
 • Erie Maxima Eco20

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vliermaalroot reduceer je de dH waarde van 16,80 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vliermaalroot.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €90 voor magnetische ontharders tot ruim €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen starten bij €750, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1325 en €2000 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Vliermaalroot.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Mechanische waterontharderBegint bij €650
Elektronische waterontharderRond de €920
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €130 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €190
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Vliermaalroot?
De hardheid van het leidingwater in Vliermaalroot is circa 16,80 dH. De waarde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Vliermaalroot.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie