Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Guigoven

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 16,80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Guigoven leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je waardevolle info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 16,80 dH in Guigoven.
 • Dit is de oorsprong van problemen als strepen op de ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €200 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid GuigovenHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode3723
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Guigoven

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en/of aanslag op servies? Veel mensen lossen dit op met een handige waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Kortessem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Guigoven heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Guigoven?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Guigoven. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Guigoven zit met een waterhardheid van 16,80. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijv. lagere energiekosten, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Guigoven

De waterhardheid van het drinkwater in Guigoven is 16,80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-guigoven-3723

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • BWT AQA Perla 10
 • Amysoft C-300
 • Watercompany Softflow 9
 • Kinetico Ergo 18
 • Erie Maxima Eco32

Hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Guigoven reduceer je de dH waarde van 16,80 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Guigoven.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €120 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontharders starten vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1275 en €1800 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Guigoven.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe snel installateurs, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Elektrische waterontharderVanaf €970
Reinigingszout€15 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €135 per beurt
MontagekostenRond de €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Guigoven?
De waterhardheid in Guigoven is doorgaans 16,80 dH. De meting in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Guigoven.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie