Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wintershoven

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 16,80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Wintershoven leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je bruikbare info aangaande waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 16,80 dH in Wintershoven.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €340 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WintershovenFunctioneringBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode3722
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wintershoven

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening of kalkstrepen op ramen? Meer en meer woningeigenaren installeren een professionele waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Kortessem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Wintershoven hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wintershoven?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Wintershoven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wintershoven ontvangt een waterhardheid van 16,80. Dit houdt in Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energierekening, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Wintershoven

De waterhardheid van het leidingwater in Wintershoven is 16,80 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-wintershoven-3722

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • BWT AQA Perla 5
 • Amysoft C-200
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Kinetico 2050C
 • Erie Maxima Eco26

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wintershoven reduceer je de dH waarde van 16,80 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wintershoven.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot zo’n €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €720 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €2100 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Wintershoven.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel merken, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €110
Waterontharder (mechanisch)Circa €770
Elektronische waterontharderC.a. €910
Zouttabletten€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €135 per jaar
MontageVanaf €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Wintershoven?
De hardheid in Wintershoven komt uit op ong. 16,80 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wintershoven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie