Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Westkapelle

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,41 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Westkapelle heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina bekijk je praktische informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,41 dH in Westkapelle.
 • Dit kan zorgen voor problemen als aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €235 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WestkapelleHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKnokke-Heist
Postcode8300
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid8,41 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Westkapelle

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen een handige waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en besparen op de energiekosten. In de gemeente Knokke-Heist opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Westkapelle heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westkapelle?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Westkapelle. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Westkapelle zit met een waterhardheid van 8,41. Samengevat: Normaal water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Westkapelle

De waterhardheid van het water in Westkapelle is 8,41 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,95 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-westkapelle-8300

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Halutec Domus DPS 600
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • North Star 40UD

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westkapelle reduceer je de dH waarde van 8,41 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Westkapelle.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen beginnen bij €760, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1800 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Westkapelle.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk snel monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €870
Elektronische waterontharderBegint bij €1130
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €125 per beurt
InstallatieVanaf €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Westkapelle?
De hardheid van het leidingwater in Westkapelle is doorgaans 8,41 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijv. comfortabel douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westkapelle.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie