Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Knokke

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,41 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Knokke zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je handige informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 8,41 dH in Knokke.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per jaar.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid KnokkeHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKnokke-Heist
Postcode8300
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid8,41 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Knokke

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep woningeigenaren bestellen een slimme waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Knokke-Heist opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Knokke gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Knokke?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Knokke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Knokke zit met een waterhardheid van 8,41. Samengevat: Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Knokke

De waterhardheid van het drinkwater in Knokke is ongeveer 8,41 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,95 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-knokke-8300

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Halutec Domus DPS 500
 • Ecowater ESM 11
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • North Star 22UD

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pallas) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Knokke voer je de dH waarde terug van 8,41 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €930.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Knokke.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €670, zonder installeren. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1575 en €2175 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de actuele kosten van een waterverzachter in Knokke.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Open de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis monteurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €730
Elektrische waterontharderVanaf €1110
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €120 p/jaar
InstallatieC.a. €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Knokke?
De hardheid van het leidingwater in Knokke is plus minus 8,41 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd via zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Knokke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie