Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ramskapelle

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,41 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Ramskapelle heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,41 dH in Ramskapelle.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere minder lekker water en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €325 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid RamskapelleZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKnokke-Heist
Postcode8301
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid8,41 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ramskapelle

Heb je in huis last van een irriterende huid of bittere smakende thee? Een toenemende groep huishoudens installeren een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Knokke-Heist kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Ramskapelle heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ramskapelle?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ramskapelle. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ramskapelle kent een waterhardheid van 8,41. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ramskapelle

De waterhardheid van het drinkwater in Ramskapelle ligt op ong. 8,41 dH. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,95 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-ramskapelle-8301

Veel gekozen merken

 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Puricom Stratos UFW15

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Ramskapelle verklein je de dH waarde van 8,41 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ramskapelle.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €50 voor magnetische ontharders tot een slordige €2225 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €830 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1100 en €1775 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Ramskapelle.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €130
Mechanische waterontharderC.a. €760
Waterontharder (elektrisch)C.a. €940
Zouttabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudV.a €160 per 12 maanden
MontagekostenCirca €180
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Ramskapelle?
De hardheid van het kraanwater in Ramskapelle is circa 8,41 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, smaakvoller water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ramskapelle.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie