Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heist-Aan-Zee

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,41 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Heist-Aan-Zee zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je handige info over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,41 dH in Heist-Aan-Zee.
 • Dit kan leiden tot issues zoals droge haren na een douchebeurt en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Heist-Aan-ZeeZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKnokke-Heist
Postcode8301
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid8,41 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Heist-Aan-Zee

Zit jij thuis ook met een irriterende huid of veel schoonmaakwerk? Een toenemende groep mensen installeren een slimme waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en lagere energiekosten. In de gemeente Knokke-Heist werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Heist-Aan-Zee hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heist-Aan-Zee?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Heist-Aan-Zee. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Heist-Aan-Zee heeft een gemeten waterhardheid van 8,41. Dat betekent Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heist-Aan-Zee

De waterhardheid van het drinkwater in Heist-Aan-Zee bedraagt ongeveer 8,41 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,95 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-heist-aan-zee-8301

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Halutec SensorSoft
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Puricom Stratos HE15

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heist-Aan-Zee verlaag je de dH waarde van 8,41 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heist-Aan-Zee.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €145 voor magnetische ontharders tot ruim €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1425 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Heist-Aan-Zee.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Mechanische waterontharderCirca €850
Elektronische waterontharderCirca €1070
Regeneratiezout€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €80 per 12 maanden
MontageV.a €275
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Heist-Aan-Zee?
De waterhardheid in Heist-Aan-Zee is om en nabij de 8,41 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Heist-Aan-Zee.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie