Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ottenburg

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 18,48 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Ottenburg zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je nuttige info info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 18,48 dH in Ottenburg.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere bittere thee koffie en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €295 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OttenburgWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHuldenberg
Postcode3040
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ottenburg

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of te veel schoonmaken? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Huldenberg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Ottenburg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ottenburg?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ottenburg. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ottenburg zit met een waterhardheid van 18,48. Definitie: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Ottenburg

De waterhardheid van het leidingwater in Ottenburg bedraagt circa 18,48 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-ottenburg-3040

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Delta Rusela
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline SXT2

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ottenburg verlaag je de dH waarde van 18,48 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ottenburg.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1875 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €750 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem zit ergens tussen de €1275 en €1700 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Ottenburg.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe snel merken, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Mechanische waterontharderVanaf €730
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1150
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €90 per beurt
MontageC.a. €275
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Ottenburg?
De waterhardheid in Ottenburg schatten we op 18,48 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ottenburg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie