Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Loonbeek

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 18,48 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Loonbeek maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten check je belangrijke informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 18,48 dH in Loonbeek.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld kalkstrepen op glas en lak en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €345 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid LoonbeekHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHuldenberg
Postcode3040
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Loonbeek

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Huldenberg opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Loonbeek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Loonbeek?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Loonbeek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt minder huidproblemen en huidirritaties en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Loonbeek heeft een gemeten waterhardheid van 18,48. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Loonbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Loonbeek is 18,48 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-loonbeek-3040

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Delta Onega duplex
 • Atag Descale 30
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Lubron Softstar SXT2

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Loonbeek voer je de dH waarde terug van 18,48 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Loonbeek.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €95 voor magnetische ontharders tot meer dan €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €790 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1200 en €1775 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Loonbeek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct monteurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €105
Mechanische waterontharderVanaf €660
Waterontharder (elektrisch)Circa €980
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudCirca €85 op jaarbasis
InstallatieVanaf €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Loonbeek?
De hardheid van het water in Loonbeek bedraagt 18,48 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Loonbeek.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie