Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Agatha-Rode

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 18,48 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Agatha-Rode heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 18,48 dH in Sint-Agatha-Rode.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld veel schoonmaken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €255 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Sint-Agatha-RodeHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHuldenberg
Postcode3040
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint-Agatha-Rode

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of onnodig poets- en boenwerk? Flink wat Belgen kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In de gemeente Huldenberg vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Sint-Agatha-Rode wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Agatha-Rode?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Sint-Agatha-Rode. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint-Agatha-Rode heeft een waterhardheid van 18,48. Dit staat voor Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Sint-Agatha-Rode

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Agatha-Rode bedraagt circa 18,48 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-agatha-rode-3040

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Delta Simplex compact
 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint-Agatha-Rode verlaag je de dH waarde van 18,48 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Agatha-Rode.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €1550 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €840, zonder installeren. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1275 en €2225 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Agatha-Rode.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en vandaag nog specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €780
Elektronische waterontharderV.a €980
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 p/jaar
InstallatiekostenRond de €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Sint-Agatha-Rode?
De hardheid van het leidingwater in Sint-Agatha-Rode is plus minus 18,48 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Agatha-Rode.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie