Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hoogstraten

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, vies water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Hoogstraten heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier tref je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Hoogstraten.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals minder lekker water en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per jaar.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HoogstratenTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteHoogstraten
Postcode2320
Gem. Gasverbruik M33.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4300 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hoogstraten

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groeiend aantal Vlamingen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een lagere energierekening. In de gemeente Hoogstraten zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Hoogstraten hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Hoogstraten?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hoogstraten. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Hoogstraten zit met een waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hoogstraten

De waterhardheid van het drinkwater in Hoogstraten is 11,20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-hoogstraten-2320

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater ESM15 CE+
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Lubron Proline Classic
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Apic Zetes

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoogstraten reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hoogstraten.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1500 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €2200 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Hoogstraten.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk supersnel monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Elektronische waterontharderV.a €940
Onthardingszout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €105 p/jaar
PlaatsingC.a. €180
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Hoogstraten?
De hardheid van het leidingwater in Hoogstraten ligt op 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hoogstraten.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie