Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vorselaar

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,57 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Vorselaar heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website check je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 8,57 dH in Vorselaar.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalk op de lak van de auto en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €335 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid VorselaarHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteVorselaar
Postcode2290
Gem. Gasverbruik M33.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4150 kWh
Gem. Waterhardheid8,57 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Vorselaar

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Vlamingen bestellen een handige waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Vorselaar zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Vorselaar hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vorselaar?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Vorselaar. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Vorselaar heeft een geschatte waterhardheid van 8,57. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Vorselaar

De waterhardheid van het water in Vorselaar is ongeveer 8,57 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,57 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 24,41 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-vorselaar-2290

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Amysoft E-300

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Vorselaar minimaliseer je de dH waarde van 8,57 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vorselaar.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1875 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2000 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Vorselaar.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel experts, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Mechanische waterontharderVanaf €810
Elektronische waterontharderRond de €910
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €105 per beurt
PlaatsingskostenCirca €160
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Vorselaar?
De hardheid van het water in Vorselaar ligt op 8,57 dH. De waarde in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Vorselaar.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie