Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wortel

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Wortel zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je handige info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH in Wortel.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WortelTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteHoogstraten
Postcode2323
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wortel

Heb je last van droog haar na het douchen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel mensen kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Hoogstraten zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Wortel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wortel?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Wortel. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wortel ontvangt een waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wortel

De waterhardheid van het water in Wortel bedraagt circa 11,20 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-wortel-2323

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Waterluxe Combi 12
 • Kinetico Sumo 2
 • Euro Combi compact 14
 • Delta Duplex duet
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wortel reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wortel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €2325 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €690 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1750 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Wortel.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €160
Mechanische waterontharderV.a €850
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
OnderhoudBegint bij €160 p/jaar
InstallatiekostenCirca €190
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Wortel?
De hardheid van het water in Wortel is grofweg 11,20 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wortel.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie