Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lille

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 11,76 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Lille heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je praktische info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,76 dH in Lille.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld strepen op de ramen en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid LilleHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteLille
Postcode2275
Gem. Gasverbruik M33.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4050 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Lille

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Lille vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Lille hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lille?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lille. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lille kent een waterhardheid van 11,76. Dit houdt in Hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Lille

De waterhardheid van het water in Lille is ongeveer 11,76 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lille-2275

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Waterluxe Duo 12
 • Amysoft E-100

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lille verklein je de dH waarde van 11,76 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Lille.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €80 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1425 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €700, zonder installeren. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1375 en €1725 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Lille.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en vandaag nog monteurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1040
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenBegint bij €135 per beurt
MontageCirca €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Lille?
De hardheid van het kraanwater in Lille ligt rond de 11,76 dH. De meting in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lille.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie