Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Turnhout

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Turnhout heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier bekijk je nuttige info info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,34 dH in Turnhout.
 • Hierdoor ontstaan problemen als minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid TurnhoutWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteTurnhout
Postcode2300
Gem. Gasverbruik M33.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4200 kWh
Gem. Waterhardheid8,34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Turnhout

Wil je definitief afrekenen met een droge huid en/of strepen op de ramen? Meer en meer mensen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Turnhout werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Turnhout wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Turnhout?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Turnhout. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Turnhout heeft een geschatte waterhardheid van 8,34. Samengevat: Normaal water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Turnhout

De waterhardheid van het leidingwater in Turnhout is om en nabij de 8,34 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,75 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-turnhout-2300

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater ESM9 CE+
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Lubron Softstar Classic
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Apic Melite

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Turnhout reduceert je de dH waarde van 8,34 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Turnhout.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1550 en €2000 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Turnhout.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos experts, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Waterontharder (mechanisch)Rond de €880
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1140
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €160 per jaar
InstallatiekostenRond de €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Turnhout?
De hardheid van het leidingwater in Turnhout ligt op 8,34 dH. De meting in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Turnhout.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie