Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Minderhout

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Minderhout heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal tref je bruikbare informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in Minderhout.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als apparaten die slecht werken en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 per jaar.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid MinderhoutTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteHoogstraten
Postcode2322
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Minderhout

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en/of veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer Vlamingen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Hoogstraten werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Minderhout wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Minderhout?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Minderhout. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Minderhout kent een waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Minderhout

De waterhardheid van het water in Minderhout is ongeveer 11,20 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-minderhout-2322

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watergenius Blue Line Max
 • Kinetico Sumo 1
 • Euro Combi compact 10
 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Minderhout reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Minderhout.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €145 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers starten bij €650, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1425 en €2150 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Minderhout.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en vandaag nog merken, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Elektrische waterontharderC.a. €1010
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €80 op jaarbasis
InstallatieCirca €200
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Minderhout?
De hardheid van het water in Minderhout ligt rond de 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Minderhout.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie