Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meer

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, vies water of huidirritaties? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Meer leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Meer.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid MeerHoe gaat het in z’n werk?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteHoogstraten
Postcode2321
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Meer

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en veel schoonmaakproducten nodig? Een groeiend aantal woningeigenaren installeren een slimme waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Hoogstraten opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Meer hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Beste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Meer?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Meer. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Meer heeft een waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Meer

De waterhardheid van het water in Meer is om en nabij de 11,20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-meer-2321

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Kinetico Premier Maxi
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Domela
 • Aquarex IMP Pro 26

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Meer minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Meer.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €115 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2100 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders beginnen bij €660 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1250 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Meer.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en gratis vakmannen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €70
Mechanische waterontharderCirca €860
Elektronische waterontharderBegint bij €980
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €115 op jaarbasis
PlaatsingV.a €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Meer?
De hardheid van het kraanwater in Meer schatten we op 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Meer.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie