Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Grobbendonk

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,64 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Grobbendonk heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je handige informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,64 dH in Grobbendonk.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals kalkaanslag en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €225 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GrobbendonkZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteGrobbendonk
Postcode2280
Gem. Gasverbruik M33.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4100 kWh
Gem. Waterhardheid10,64 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Grobbendonk

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Grobbendonk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Grobbendonk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Grobbendonk?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Grobbendonk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Grobbendonk heeft een geschatte waterhardheid van 10,64. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Grobbendonk

De waterhardheid van het drinkwater in Grobbendonk ligt op ong. 10,64 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,64 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,30 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-grobbendonk-2280

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Waterluxe Duo 25
 • Amysoft E-200

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Grobbendonk verklein je de dH waarde van 10,64 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Grobbendonk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €105 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2250 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €750, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1900 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Grobbendonk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel experts, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €55
Mechanische waterontharderVanaf €830
Waterontharder (elektronisch)Circa €930
Tabletten€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €160 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €240
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Grobbendonk?
De waterhardheid in Grobbendonk ligt op 10,64 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Grobbendonk.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie