Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meerle

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Meerle zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in Meerle.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als droge haren na een douchebeurt en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per jaar.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MeerleHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteHoogstraten
Postcode2328
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Meerle

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de gemeente Hoogstraten vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Meerle hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Beste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Meerle?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Meerle. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Meerle kent een waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Meerle

De waterhardheid van het drinkwater in Meerle ligt op ong. 11,20 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-meerle-2328

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Waterluxe Combi 25
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Euro Combi compact 20
 • Delta Duplex unit
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Hoe werkt de waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Meerle verklein je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Meerle.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €55 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1800 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen starten bij €840 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1525 en €1725 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Meerle.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel experts, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Mechanische waterontharderCirca €700
Elektronische waterontharderVanaf €1060
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €90 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Meerle?
De waterhardheid in Meerle is doorgaans 11,20 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld middels zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Meerle.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie