Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rijkevorsel

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,25 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Rijkevorsel resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten tref je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 10,25 dH in Rijkevorsel.
 • Hierdoor ontstaan problemen als een droge huid en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €300 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RijkevorselFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteRijkevorsel
Postcode2310
Gem. Gasverbruik M33.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4250 kWh
Gem. Waterhardheid10,25 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rijkevorsel

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel of water met een vreemde smaak? Meer en meer mensen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Rijkevorsel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Rijkevorsel heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rijkevorsel?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Rijkevorsel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Rijkevorsel zit met een waterhardheid van 10,25. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Rijkevorsel

De waterhardheid van het leidingwater in Rijkevorsel bedraagt ongeveer 10,25 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10,25 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,19 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-rijkevorsel-2310

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Ecowater ESM 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Lubron Softstar SXT2
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Apic Heracles junior

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rijkevorsel reduceert je de dH waarde van 10,25 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Rijkevorsel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €165 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1800 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1975 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Rijkevorsel.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij moeiteloos snel installatiebedrijven, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €125
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Elektronische waterontharderRond de €1170
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €120 (jaarbasis)
MontageC.a. €150
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Rijkevorsel?
De hardheid van het leidingwater in Rijkevorsel ligt rond de 10,25 dH. De meting in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rijkevorsel.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie