Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Werm

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 18,48 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Werm heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je handige informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 18,48 dH in Werm.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per 12 maanden.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WermHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode3730
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Werm

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer huishoudens installeren een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Hoeselt opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Werm heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Werm?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Werm. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Werm ontvangt een waterhardheid van 18,48. Concreet: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Werm

De waterhardheid van het leidingwater in Werm bedraagt circa 18,48 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-werm-3730

Bekende modellen en merken

 • BWT Rondomat 100M
 • Apic Melite
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Kinetico Essential 17
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Werm verklein je de dH waarde van 18,48 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Werm.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1875 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontharders beginnen bij €710, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1225 en €2250 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Werm.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe snel specialisten, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €780
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1050
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
OnderhoudskostenBegint bij €105 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €240
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Werm?
De hardheid in Werm ligt rond de 18,48 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Werm.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie