Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schalkhoven

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 18,48 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Schalkhoven heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 18,48 dH in Schalkhoven.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een irriterende huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid SchalkhovenWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode3732
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Schalkhoven

Heb jij genoeg van huidirritaties en/of aanslag op servies? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Hoeselt kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Schalkhoven was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schalkhoven?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Schalkhoven. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Schalkhoven heeft een geschatte waterhardheid van 18,48. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Schalkhoven

De waterhardheid van het drinkwater in Schalkhoven bedraagt ongeveer 18,48 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-schalkhoven-3732

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Calex Calex 11
 • Apic Heracles junior
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Kinetico Essential 8
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schalkhoven voer je de dH waarde terug van 18,48 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Schalkhoven.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters starten bij €840 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1600 en €1725 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Schalkhoven.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe en kosteloos monteurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €105
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Waterontharder (elektrisch)V.a €920
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
OnderhoudRond de €120 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Schalkhoven?
De hardheid van het leidingwater in Schalkhoven is ongeveer 18,48 dH. De waarde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals geen droge huid na het douchen, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Schalkhoven.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie