Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Romershoven

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 18,48 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Romershoven heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 18,48 dH in Romershoven.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €230 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid RomershovenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode3730
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Romershoven

Heb je last van slecht functionerende apparaten en koffie of thee dat bitter smaakt? Meer en meer woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid na bad of douche en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Hoeselt zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Romershoven was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Romershoven?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Romershoven. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Romershoven heeft een gemeten waterhardheid van 18,48. Dat betekent Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Romershoven

De waterhardheid van het leidingwater in Romershoven is om en nabij de 18,48 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-romershoven-3730

Bekende modellen en merken

 • BWT Rondomat 25M
 • Amysoft E-200
 • Watercompany Softflow 20
 • Kinetico Essential
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Romershoven minimaliseer je de dH waarde van 18,48 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Romershoven.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €730, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1800 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Romershoven.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen snel vakmannen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Mechanische waterontharderC.a. €720
Elektrische waterontharderCirca €1100
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudskostenRond de €135 per beurt
InstallatiekostenRond de €240
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Romershoven?
De waterhardheid in Romershoven bedraagt 18,48 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld via pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Romershoven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie