Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Huibrechts-Hern

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 18,48 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Huibrechts-Hern heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 18,48 dH in Sint-Huibrechts-Hern.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €300 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid Sint-Huibrechts-HernHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode3730
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Huibrechts-Hern

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer Belgen plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Hoeselt opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Sint-Huibrechts-Hern hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Beste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Huibrechts-Hern?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Huibrechts-Hern. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint-Huibrechts-Hern heeft een waterhardheid van 18,48. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sint-Huibrechts-Hern

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Huibrechts-Hern bedraagt ongeveer 18,48 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-huibrechts-hern-3730

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWT Rondomat 50M
 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Kinetico Essential 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint-Huibrechts-Hern minimaliseer je de dH waarde van 18,48 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Huibrechts-Hern.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot ruim €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €680, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1325 en €1825 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Huibrechts-Hern.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk snel merken, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €130
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €710
Elektrische waterontharderC.a. €990
Onthardingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractVanaf €85 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €175
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Sint-Huibrechts-Hern?
De hardheid in Sint-Huibrechts-Hern schatten we op 18,48 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. comfortabel douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Huibrechts-Hern.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie