Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Biest-Houtakker

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.26 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Biest-Houtakker heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten lees je uitgebreide info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.26 dH in Biest-Houtakker.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld bittere thee koffie en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Biest-HoutakkerHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5084
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid5.26 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Biest-Houtakker

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en onnodig poets- en boenwerk? Flink wat Hollanders en Belgen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Hilvarenbeek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Biest-Houtakker hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Biest-Houtakker?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Biest-Houtakker. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Biest-Houtakker zit met een waterhardheid van 5.26. Dat betekent zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. gunstig energieverbruik, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Biest-Houtakker

De waterhardheid van het leidingwater in Biest-Houtakker bedraagt circa 5.26 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.26 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-biest-houtakker-5084

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Euro Combi compact 30
 • Erie Maxima Eco11
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Biest-Houtakker reduceert je de dH waarde van 5.26 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Biest-Houtakker.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1875 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers starten bij €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1500 en €1850 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Biest-Houtakker.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct experts, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Elektronische waterontharderVanaf €1090
Tabletten€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €115 p/jaar
PlaatsingV.a €200
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Biest-Houtakker?
De hardheid van het leidingwater in Biest-Houtakker is grofweg 5.26 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Biest-Houtakker.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie