Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Diessen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.26 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Diessen resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier vind je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 5.26 dH in Diessen.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DiessenTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5087
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid5.26 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Diessen

Heb jij genoeg van een irriterende huid en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de Hollanders en Belgen plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Hilvarenbeek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Diessen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Diessen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Diessen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Diessen heeft een geschatte waterhardheid van 5.26. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Diessen

De waterhardheid van het drinkwater in Diessen bedraagt ongeveer 5.26 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.26 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-diessen-5087

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Amysoft E-200
 • Remon Waterontharders Angara
 • Mooiwater Mini+

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Diessen reduceer je de dH waarde van 5.26 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Diessen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot meer dan €2025 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €840, excl. installatie. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1350 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Diessen.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen snel installateurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €135
Mechanische waterontharderC.a. €850
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1140
Tabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €160 (jaarbasis)
MontageCirca €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Diessen?
De hardheid in Diessen ligt op 5.26 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Diessen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie