Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haghorst

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.26 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Haghorst zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.26 dH in Haghorst.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals irritaties aan de huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HaghorstHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5089
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid5.26 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Haghorst

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of aanslag op servies? Een groeiend aantal Nederlanders bestellen een slimme waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zijdezachte kleding en huid en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Hilvarenbeek werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Haghorst hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Haghorst?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Haghorst. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Haghorst heeft een gemeten waterhardheid van 5.26. Dit staat voor zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Haghorst

De waterhardheid van het drinkwater in Haghorst is 5.26 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.26 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-haghorst-5089

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Calex Calex 15L
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Remon Waterontharders Kupa

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Haghorst verlaag je de dH waarde van 5.26 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Haghorst.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders starten bij €770, zonder installeren. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1600 en €2125 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Haghorst.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en kosteloos experts, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €850
Elektrische waterontharderCirca €1170
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €85 p/jaar
MontagekostenBegint bij €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Haghorst?
De waterhardheid in Haghorst is plus minus 5.26 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Haghorst.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere stookkosten, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie