Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geertruidenberg

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Geertruidenberg leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier bekijk je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.90 dH in Geertruidenberg.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals kalk op de lak van de auto en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid GeertruidenbergTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4931
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Geertruidenberg

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer huishoudens kiezen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Geertruidenberg zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Geertruidenberg gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Geertruidenberg?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Geertruidenberg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Geertruidenberg heeft een geschatte waterhardheid van 7.90. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, minder last van een droge huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Geertruidenberg

De waterhardheid van het drinkwater in Geertruidenberg ligt op ong. 7.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-geertruidenberg-4931

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Euro Combi compact 14
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Delta Garona
 • Mooiwater Grande
 • BWT Aquadial softlife bio 10

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Geertruidenberg reduceert je de dH waarde van 7.90 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Geertruidenberg.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €120 voor magnetische ontharders tot ruim €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €840 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1300 en €2175 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Geertruidenberg.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €95
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €930
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €115 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €270
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Geertruidenberg?
De hardheid van het water in Geertruidenberg is gemiddeld 7.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Geertruidenberg.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie