Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Esbeek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.26 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Esbeek zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.26 dH in Esbeek.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als kalk op de lak van de auto en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid EsbeekHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5085
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid5.26 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Esbeek

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Hilvarenbeek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Esbeek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Esbeek?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Esbeek. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot fris kraanwater en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Esbeek zit met een waterhardheid van 5.26. Dit staat voor zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Esbeek

De waterhardheid van het water in Esbeek bedraagt ongeveer 5.26 Duitse graden. Dit betekent dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.26 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-esbeek-5085

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Erie Maxima Eco26
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • North Star 9ED
 • Erie Maxima Eco32

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Esbeek minimaliseer je de dH waarde van 5.26 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Esbeek.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €155 voor magnetische ontharders tot wel €2100 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1550 en €2125 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Esbeek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk snel modellen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €60
Mechanische waterontharderV.a €830
Elektronische waterontharderRond de €1100
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €110 p/jaar
MontagekostenC.a. €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Esbeek?
De waterhardheid in Esbeek schatten we op 5.26 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Esbeek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie