Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Goirle

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Goirle resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.50 dH in Goirle.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €275 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid GoirleHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5052
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34000 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Goirle

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal huishoudens nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Goirle vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Goirle heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Goirle?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Goirle. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Goirle zit met een waterhardheid van 7.50. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Goirle

De waterhardheid van het drinkwater in Goirle bedraagt ongeveer 7.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-goirle-5052

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi compact 25
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Mooiwater Compact
 • Remon Waterontharders Neva
 • Lubron Proline SXT2

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Goirle reduceert je de dH waarde van 7.50 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €840.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Goirle.

Reken af met kalk!

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €790 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1450 en €2250 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Goirle.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en zonder kosten specialisten, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Waterontharder (mechanisch)C.a. €730
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1160
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €150 per jaar
PlaatsingRond de €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Goirle?
De waterhardheid in Goirle is grofweg 7.50 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Goirle.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie