Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heeze-Leende

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8.23 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Heeze-Leende maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website vind je handige informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 8.23 dH in Heeze-Leende.
 • Hierdoor ontstaan problemen als eczeem klachten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €345 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Heeze-LeendeHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Gem. Gasverbruik M31750 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Heeze-Leende

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat huizenbezitters installeren een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Heeze-Leende opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Heeze-Leende hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Heeze-Leende?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Heeze-Leende. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Heeze-Leende ontvangt een waterhardheid van 8.23. Dit houdt in matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heeze-Leende

De waterhardheid van het leidingwater in Heeze-Leende is om en nabij de 8.23 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heeze-leende-5591

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Halutec Domus DPS 600
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • NoCalc NoCalc
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Ecowater ESM25 CE+

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heeze-Leende verlaag je de dH waarde van 8.23 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Heeze-Leende.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2000 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen beginnen bij €750, zonder installeren. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1225 en €2150 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Heeze-Leende.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en kosteloos merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €730
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1150
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudCirca €80 per beurt
MontageVanaf €150
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Heeze-Leende?
De hardheid van het kraanwater in Heeze-Leende schatten we op 8.23 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heeze-Leende.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie