Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Valkenswaard

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.22 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Valkenswaard resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.22 dH in Valkenswaard.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals strepen op je ruiten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €265 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid ValkenswaardHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteValkenswaard
Postcode5554
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Valkenswaard

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen of veel schoonmaakproducten nodig? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Valkenswaard zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Valkenswaard gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Valkenswaard?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Valkenswaard. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt zachter wasgoed en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Valkenswaard zit met een waterhardheid van 6.22. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Valkenswaard

De waterhardheid van het water in Valkenswaard is 6.22 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-valkenswaard-5554

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • North Star 9UD
 • Amysoft E-200
 • Apic Heracles junior
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Valkenswaard minimaliseer je de dH waarde van 6.22 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Valkenswaard.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €95 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €660 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1300 en €2150 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Valkenswaard.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €85
Mechanische waterontharderC.a. €670
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1030
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenV.a €115 per beurt
InstallatieBegint bij €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Valkenswaard?
De hardheid van het kraanwater in Valkenswaard is om en nabij de 6.22 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. een zachte huid, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Valkenswaard.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie