Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bergeijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Bergeijk leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Bergeijk.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als irritaties aan de huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €310 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BergeijkHoe werkt het?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5571
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Bergeijk

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en veel schoonmaakwerk? Steeds meer huizenbezitters nemen een professionele waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Bergeijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bergeijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Bergeijk?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Bergeijk. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bergeijk zit met een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Bergeijk

De waterhardheid van het drinkwater in Bergeijk is 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bergeijk-5571

Populaire merken en modellen

 • Halutec Domus DPS 300
 • General electric GE-45HF
 • Watergenius Blue Line Advance
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • BWT Rondomat 100M

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bergeijk voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bergeijk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €830, excl. installatie. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1375 en €2175 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Bergeijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en zonder kosten merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €125
Mechanische waterontharderBegint bij €780
Elektrische waterontharderCirca €1130
Tabletten€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €105 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Bergeijk?
De hardheid van het leidingwater in Bergeijk ligt op 4.98 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere prettige douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen via zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bergeijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie